شادابی

  • ۰
  • ۰

تحقیق درمورد؛ بحران طلاق

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 27

بحران طلاق

اشاره:

در سال 1365 در برابر هر 340 هزار و 342 ازدواج،‌35 هزار و 211 طلاق در کشور ثبت شده است. این آمار در سال 1375 به 479هزار و 263 ازدواج در برابر 37 هزار و 817 طلاق و در سال 1381 به 650هزار و 960 ازدواج در برابر 67هزار و 256 طلاق می‌رسد. اگر چه آمارهای مربوط به طلاق به دلایل مختلف از جمله ثبت نشدن در دفاتر، جاری کردن صیغه شرعی طلاق بدون درج محضری آن و...با کم شماری مواجه می‌شوند و چندان قابل استناد نیستند، ولی بررسی همین آمار و محاسبه شاخص‌هایی چون نسبت طلاق به ازدواج و یا نسبت طلاق به کل جمعیت نشان دهنده آن است که این آمار طی سال‌های مختلف با نوساناتی روبه‌رو بوده است. بررسی رقم مطلق طلاق طی سال‌های 1365 تا 1381 نشان دهنده افزایش آمار طلاق طی سال‌های مورد بررسی است اما محاسبه شاخص‌های آماری نشان می‌دهد در سال 1365 شاخص طلاق با افزایش روبه‌روست سپس طی سال‌های 1370 تا 1377 به‌تدریج کاهش می‌یابد و از سال 1379 تا 1381 این آمار مجدداً افزایش می‌یابد. این امر، گویای آن است که اگرچه به گفته جمعیت‌شناسان افزایش طلاق با افزایش ازدواج رابطه‌ای مستقیم دارد، ولی به صورت غیر‌مستقیم نوسانات شاخص‌های طلاق تحت تأثیر عوامل اقتصادی و اجتماعی و همچنین مسایل حقوقی است، چنانکه وضع قوانین و مقررات می‌تواند با تسهیل روند طلاق آن را به میزان طبیعی خود نزدیک کرده و فضایی ایجاد کند که بسیاری از زوج‌هایی که در عمل، دگی اشویی آنان به بن‌بست رسیده است و به دلیل مسایل حقوقی قادر به جدایی نیستند، این مرحله را پشت سر‌بگذارند و یا با ایجاد موانع حقوقی و قانونی آمار طلاق را کاهش دهد.

کدام شاخص؟

دکتر محمد میرزایی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران معتقد است: در محاسبه تحولاتی که در ارتباط با شاخص‌هایی مثل طلاق و ازدواج اتفاق می‌افتد، مبنا می‌تواند رقم "مطلق" باشد؛ یعنی تعداد طلاقی که ممکن است با توجه به رشد جمعیت افزایش یابد، اما مبنای محاسبه فقط تعداد طلاق‌های واقع شده است. این جمعیت‌شناس ادامه می‌دهد: اما برای محاسبه دقیق‌تر، "میزان" طلاق را محاسبه می‌کنند که براساس آن تعداد طلاق را بر کل جمعیت تقسیم کنند. میزان طلاق برای مقایسه نسبت به تعداد طلاق شاخص دقیق‌تری است چون ممکن است تعداد طلاق افزایش یابد ولی با توجه به مخرج کسر که کل جمعیت است، میزان طلاق کاهش یابد. دکتر میرزایی شاخص مهم دیگری را که برای بررسی طلاق محاسبه می‌شود ،"نسبت" طلاق به ازدواج می‌داند و می‌افزاید: این شاخص نشان می‌دهد که طلاق در مقایسه با ازدواج چه تغییراتی کرده است. براساس این شاخص تعداد طلاق را محاسبه و تقسیم بر ازدواج می‌کنند و آنگاه آن را در 100 ضرب می‌کنند و به عنوان مثال می‌گویند که در مقابل هر 100 ازدواج 10 طلاق اتفاق افتاده است. وی به مقایسه طلاق بین کشورها اشاره می‌کند و می‌گوید: شاخص نسبت طلاق به ازدواج در این مقایسه خیلی به‌کار گرفته می‌شود. در این زمینه کشورهایی هستند که میزان طلاق در آنها خیلی بالاست و نسبت طلاق به ازدواج در آنها 50 درصد است.

دکتر میرزایی میزان طلاق در ایران را در عرف بین‌المللی خیلی بالا نمی‌داند و می‌گوید: با اینکه میزان طلاق در ایران روندی رو به افزایش داشته است -‌ به‌خصوص تعداد طلاق - اما تعداد طلاق با توجه به رشد جمعیت زیاد شده ولی شتاب تعداد طلاق به اندازه تعداد نبوده است. هنگامی که ما شتاب تعداد طلاق را می‌گیریم شاهد نوساناتی طی سال‌های مختلف هستیم که این مقدار گاهی کم و گاهی زیاد شده است. از سوی دیگر دکتر شهلا کاظمی‌پور جامعه‌شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران نیز با اشاره به نرخ رشد طلاق و ازدواج می‌گوید: در حال حاضر طلاق 2برابر و ازدواج 5/1 برابر شده است. بنابراین مشاهده می‌کنیم که رشد طلاق بیشتر از رشد ازدواج است. اگر بخواهیم ازدواج را به صورت شاخص درآوریم میزان دقیق ازدواج‌های واقع شده در یک سال را به جمعیت در معرض ازدواج یعنی جمعیت ازدواج نکرده واقع در سن ازدواج تقسیم می‌کنیم. برای تعیین شاخص طلاق نیز تعداد طلاق‌های واقع شده در یک سال را به تعداد افراد ازدواج کرده، تقسیم می‌کنیم. دکتر حبیب‌الله جانی جمعیت‌شناس و استاد دانشگاه در زمینه رابطه بین تعداد ازدواج‌ها و تعداد طلاق‌ها در جامعه می‌گوید: علی‌الاصول با افزایش تعداد ازدواج‌ها که تعداد افراد ازدواج کرده در کل کشور را بالا می‌برد، بر تعداد طلاق‌ها نیز افزوده می‌شود. اگر میزان طلاق نیز ثابت بماند بر تعداد طلاق‌ها افزوده می‌شود زیرا جمعیت در معرض آن واقعه یعنی جمعیت ازدواج کرده جامعه افزایش یافته است. بی‌تردید تعداد طلاق‌ها نه تنها در رابطه با تعداد افراد ازدواج کرده قرار دارد، بلکه با عوامل اقتصادی و اجتماعی، هنجارها و نگرش‌های زوجین به دگی و استحکام خانواده نیز در رابطه است و آسیب‌های اجتماعی نظیر اعتیاد، کجروی‌ها و کج‌رفتاری‌ها نیز آن را تشدید می‌کند. دکتر میرزایی به مقایسه دو شاخص طلاق نسبت به ازدواج و طلاق نسبت به کل جمعیت می‌پردازد: در شاخص طلاق نسبت به کل جمعیت، به این دلیل که کل جمعیت بسیار بیشتر از ازدواج‌های انجام نشده است مخرج کسر بزرگ و در نتیجه کل کسر کوچک می‌شود. این جمعیت‌شناس تصریح می‌کند: اگر می‌خواهیم طلاق را میان کشورها مقایسه کنیم نمی‌توانیم برای یک کشور طلاق را تقسیم بر کل جمعیت کنیم و برای کشور دیگر تقسیم بر تعداد ازدواج‌های صورت گرفته. بنابراین باید تصمیم بگیریم کدام شاخص را می‌خواهیم به کار بریم، ولی استفاده از هر دو شاخص در جمعیت‌شناسی مرسوم و صحیح است.

وضعیت طلاق در ایران به استناد آمار

دکتر محمد میرزایی در مقاله‌ای با عنوان "طرحی از مسایل اجتماعی با تأکید بر مسأله طلاق و روند تغییرات آن در ایران" به بررسی شاخص نسبت طلاق به ازدواج‌ طی سال‌های 1351 تا 1377 پرداخته است.در این مقاله آمده است: "بررسی تغییرات طلاق نشان می‌دهد که در ایران طی سال‌های پس از انقلاب اسلامی شاخص نسبت طلاق به ازدواج کاهش و در اواسط دهه 1360 افزایش یافته است. ارقام بیانگر آن است که همواره شاخص مذکور در مناطق شهری کشور به مراتب بیش از مناطق روستایی بوده است. کاهش شاخص طلاق به ازدواج در فاصله سال‌های 62-1357 نسبت به دوره قبل از آن درکل کشور و بخصوص در مناطق شهری، رقمی قابل توجه بوده، ولی در مناطق روستایی تفاوتی نکرده است. در سال‌های 67-1363 نسبت به دوره‌ قبل از آن (1362-1357) نسبت درصد طلاق به ازدواج، هم در مناطق شهری و هم در مناطق روستایی افزایش داشته است." این مقاله‌ می‌افزاید: "هر چند در دهه 1370 شاخص نسبت درصد طلاق به ازدواج هم در مناطق شهری و هم در مناطق روستایی کاهش یافته ولی این کاهش در مناطق شهری محسوس‌تر از مناطق روستایی بوده است. در مناطق شهری شاخص طلاق به ازدواج از 8/14 درصد در سال‌های 56-1351 به 7/10 درصد در سال‌های 62-1357 کاهش و سپس به 1/12 درصد در سال‌های 67-1363 افزایش یافته است. این شاخص در مناطق شهری طی سال‌های 73-1368 با افت درخور توجهی نسبت به دوره قبل مواجه بوده است." دکتر میرزایی در مقاله خود یادآور می‌شود: "از آنجا که شاخص مقطعی نسبت طلاق به ازدواج تحت تأثیر نوسانات میزان ازدواج قرار می‌گیرد، هر چند برای بیان وضعیت کلی اشویی جامعه شاخص مناسبی است، برای بیان قوت طلاق چندان مناسب نیست، استناد به میزان‌های عمومی ازدواج









سایر محصولات :
تحقیق درمورد؛ بحران طلاق

تحقیق درمورد؛ بحران طلاق ...

تحقیق در مورد سل

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد سرعت سنج خودرو چگونه کار میکند

تحقیق در مورد سرعت سنج خودرو چگونه...

تحقیق درمورد؛ بتن ها ی دیر گداز

تحقیق درمورد؛ بتن ها...

تحقیق درمورد؛ بتن مگر

تحقیق درمورد؛ بتن مگر...

تحقیق در مورد سس مایونز

تحقیق در مورد سس مایونز...

تحقیق در مورد سرطان سینه

تحقیق در مورد سرطان...

تحقیق در مورد سخنان دلنشین از سفر آخرت

تحقیق در مورد سخنان دلنشین از...

تحقیق درمورد؛ بتن 27 ص

تحقیق درمورد؛ بتن 27 ص...

تحقیق درمورد؛ باکتری ها

تحقیق درمورد؛ باکتری ها...

تحقیق در مورد سرجیمز چادویک کاشف نوترون

تحقیق در مورد سرجیمز چادویک کاشف نوترون...

تحقیق درمورد؛ بانک رفاه

تحقیق درمورد؛ بانک رفاه...

تحقیق در مورد سبکهای معماری

تحقیق در مورد سبکهای معماری...

تحقیق درمورد؛ باکتری

تحقیق درمورد؛ باکتری...

تحقیق در مورد سال پیامبر اعظم 60 ص

تحقیق در مورد سال پیامبر اعظم...

تحقیق درمورد؛ باطری

تحقیق درمورد؛ باطری...

تحقیق درمورد؛ بازنگری تحقیق خمیرسازی بیوشیمایی و بیومکانیکی

تحقیق درمورد؛ بازنگری تحقیق خمیرسازی بیوشیمایی...

تحقیق در مورد سخت افزار

تحقیق در مورد سخت افزار...

تحقیق درمورد؛ بازرگانی تجارت های مالی و ساختارهای مالی

تحقیق درمورد؛ بازرگانی تجارت...

تحقیق در مورد سال نوری

تحقیق در مورد...

تحقیق درمورد؛ بازاریابی چیست؟

تحقیق درمورد؛ بازاریابی...

تحقیق درمورد؛ بازار یابی

تحقیق درمورد؛ بازار...

تحقیق در مورد ساختمانی

تحقیق در مورد ساختمانی...

تحقیق درمورد؛ باز دارنده های خوردگی

تحقیق درمورد؛ باز دارنده های خوردگی...

تحقیق درمورد؛ باد VENTwind

تحقیق درمورد؛ باد VENTwind...

تحقیق در مورد ساختارگرایی

تحقیق در مورد ساختارگرایی...

تحقیق درمورد؛ ایمنی تعاریف و تابلوهای هوشمند

تحقیق درمورد؛ ایمنی تعاریف و تابلوهای هوشمند...

تحقیق در مورد ساختار آموزش امریکا

تحقیق در مورد ساختار...

تحقیق درمورد؛ ایمان و تقوا

تحقیق درمورد؛ ایمان و تقوا...

تحقیق درمورد؛ اوصاف جهنم و جهنمیان

تحقیق درمورد؛ اوصاف جهنم و جهنمیان...

تحقیق در مورد زندگینامه خوارزمی

تحقیق در مورد زندگینامه خوارزمی...

تحقیق درمورد؛ اوراق اجاره

تحقیق درمورد؛ اوراق...

تحقیق در مورد سابقه قالی باقی دربیرجند 31ص

تحقیق در مورد...

تحقیق درمورد؛ اهمیت جایگاه هنر در جامعه و نظام آموزشی

تحقیق درمورد؛ اهمیت جایگاه هنر...

تحقیق درمورد؛ انیشتن و ریاضی

تحقیق درمورد؛ انیشتن و ریاضی...

تحقیق در مورد زن و پوشش اسلامی 30 ص

تحقیق در مورد زن و...

تحقیق درمورد؛ بادگیر

تحقیق درمورد؛ بادگیر...

تحقیق در مورد روشهای بازاریابی برای محصولات صنایع غذایی 41 ص

تحقیق در مورد روشهای بازاریابی برای...

تحقیق درمورد؛ بختیاری ها

تحقیق درمورد؛ بختیاری ها...

تحقیق در مورد زن در ترازوی سخن سعدی 23 ص

تحقیق در مورد زن در ترازوی سخن...

تحقیق درمورد؛ بررسی اجمالی هویت زن در اسلام

تحقیق درمورد؛ بررسی اجمالی هویت زن در...

تحقیق درمورد؛ بررسی نوع ارتباط میان پذیرش اجتماعی بدن و مدیریت بدن در زنان

تحقیق درمورد؛ بررسی...

تحقیق در مورد روغن های فلزکاری 63 ص

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد روش تحقیق بررسی تأثیر استفاده از وسایل کمک آموزشی

تحقیق در مورد روش تحقیق بررسی...

تحقیق در مورد روش تحقیق بررسی اثر درصد افزایش سود انباشته 34 ص

تحقیق در مورد روش تحقیق...

تحقیق در مورد روانشناسی زنان 95 ص

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد رشد اقتصادی

تحقیق در مورد رشد اقتصادی...

تحقیق در مورد راههاى کنترل خشم و غضب ازنگاه امام باقر

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد راهنمایی برای نوشتن مقاله

تحقیق در مورد راهنمایی برای نوشتن...

تحقیق در مورد راهنمای استفاده از اسیلسکوپ

تحقیق در مورد راهنمای استفاده...

تحقیق درمورد خوردگی فلزات و اثر آن بر روی صنایع مختلف
تحقیق درمورد خواص سوپرآلیاژها و مقاومت آنها در برابر خوردگی
تحقیق درمورد جغرافیا و صنعت توریسم کشور لهستان
تحقیق درمورد(( سیل و خسارات ناشی از آن ))
تحقیق درمورد گزارشات انجام آزمایشات میکروبیولوژی محیطی
تحقیق درمورد بررسی عوامل موثر به حفرات گازی و انقباضی
دانلود مقاله رابطه دین و اخلاق
مقاله کمبود فقرآهن
تحقیق درباره؛ ارزشیابی
تحقیق انگلیسی درباره IQ Test
تحقیق ویتامین D
تحقیق مدار تون کنترل با عملکرد فوق العاده

کلمات کلیدی :افراد ازدواج کرده عداد افراد ازدواج قسیم میzwnj کنیم مناطق روسایی بوده نسب درصد طلاق یعنی جمعی ازدواج شاب عداد طلاق درمورد؛ بحران طلاق هیأ علمی دانشگاه علمی دانشگاه هران سالzwnj های نسب طلاق عداد طلاق میزان طلاق مناطق شهری شاخص طلاق میzwnj شود عداد طلاقzwnj میzwnj ازدواج سالzwnj افزایش مناطق میزان محاسبه ازدواجzwnj طلاقzwnj میرزایی
  • ۹۶/۰۷/۳۰
  • خرید پستی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی